Sea Life Blankenberge verwelkomt eerste zeehondenpup van deze zomer

26/07/16 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:44

Maandagavond is een zeehondenpup - de eerste van deze zomer - aangespoeld op het strand van Zeebrugge. Het beestje zal worden opgevangen in Sea Life Blankenberge.

Sea Life Blankenberge verwelkomt eerste zeehondenpup van deze zomer

De aangespoelde pup is een gewone zeehond van maximaal twee maanden oud. Hij is waarschijnlijk als gevolg van uitputting aangespoeld op het strand van Zeebrugge. "Het is een mannetje en weegt slechts 9 kilo. Hij had 39,9 graden koorts en heeft een ontsteking in de mond," licht Emmeline Becue toe. Het is niet alleen de eerste zeehondenpup van de zomer voor Sea Life Blankenberge, maar ook voor de nieuwe dierenverzorgster zelf.

De komende maanden zal de jonge pup er intensief verzorgd worden, een proces dat in het zeehondenopvangcentrum maar ook vanaf thuis bekeken kan worden via een webcam in de quarantaineruimte. Als de pup over drie tot vier maanden volledig aangesterkt en op gewicht is, zal de zeehond terug vrijgelaten worden.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!