Sea Life Blankenberge vangt blinde zeehondenpup op

29/07/16 om 13:07 - Bijgewerkt om 18:19

Vrijdagheeft het Rescue Team van Sea Life Blankenberge de tweede zeehondenpup van deze week opgevangen. De jonge pup spoelde aan op het strand van Koksijde en is met behulp van de brandweer opgevangen.

Sea Life Blankenberge vangt blinde zeehondenpup op

De pup is een gewone zeehond van het mannelijke geslacht. Hij is blind aan zijn linkeroog en heeft een lichte ontsteking aan de mond. De weegschaal gaf een gewicht van 10,4 kilo aan. "De eerdere pup van de zomer is aan het stabiliseren, hij is al een halve kilo verdikt en heeft geen koorts meer", aldus dierenverzorger Jasper Matthys.

Tips

Jasper geeft ook enkele tips voor wie een zeehondenpup opmerkt op het strand. "Houd afstand en probeer het dier niet aan te raken. Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes? Bel de politie of het zeehondopvangcentrum. Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan wel drie uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders. Ligt het dier helemaal plat? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum."

(JL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!