Sea Life Blankenberge meldt blijde geboorte van kleine pinguïns

Redactie KW

Afgelopen week zijn er twee pinguïneieren van de Humboldt-pinguïns uitgekomen in Sea Life Blankenberge.

Het pinguïn echtpaar Marky en Usher zijn niet aan hun proefstuk toe, ze brachten maar liefst 14 kuikens op de wereld. De verse kuikentjes zijn op dit moment nog erg zwak. “De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van hun ouders. Zodra de donzen vacht van de kuikens plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren kunnen ze naar buiten”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. Pas na deze periode zullen ze ook te zien zijn voor het publiek.

Het eerste kuikentje weegt 125 gram, het tweede 86 gram. De kuikens worden twee maal gewogen in de tijd dat ze nog hun donzen vacht hebben. Dat wordt gedaan om goed op te volgen of het kuikentje voldoende groeit.

https://www.youtube.com/watch?v=sxeuBtTNxZk

Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen welk geslacht de kuikentjes hebben. Net zoals bij Tommy en Presciosa, geboren in 2015, dient er hier na enkele maanden een DNA-test uitgevoerd te worden om het geslacht te bepalen. Op dit moment hebben de kuikentjes dan ook nog geen naam. De namen van de pinguïnbaby’s zullen worden uitgekozen door hun adoptieouders – zowel geëngageerde personen als bedrijven krijgen de mogelijkheid één van de pinguïnbaby’s te adopteren en van een naam te voorzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier