Sea Life Blankenberge krijgt drie nieuwe zwartpuntrifhaaien

Redactie KW

In de kustattractie Sea Life in Blankenberge zijn drie jonge zwartpuntrifhaaien te bewonderen.

Zij vervangen drie andere soortgenoten die te groot waren geworden. De verhuizing van de jonge en oudere dieren verliep goed.

De zwartpuntrifhaaien zijn graag geziene gasten in Sea Life. Ze gelijken heel goed op andere haaien, maar onderscheiden zich door de zwarte uiteinden op hun rug- en staartvin. Drie vrouwelijke zwartpuntrifhaaien verbleven al sinds 2010 in Blankenberge. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een lengte van 1,2 meter en te groot geworden voor de Ocean Tunnel-tank. Bovendien ontwikkelt hun jaaginstinct waardoor een verhuizing zich opdrong.

De haaien werden donderdag uit hun tank gehaald. “Het was een bijzonder spannende dag voor het team aquaristen in Sea Life Blankenberge vanwege de risico’s die erbij komen kijken om de dieren veilig, voor zowel de dieren als de verzorgers, te verplaatsen”, aldus hoofdverzorger Manu Potin. In bedreigende situaties durven de haaien namelijk mensen aan te vallen. “Maar alles is goed verlopen. Ze werden veilig gevangen en vervoerd”, meldt Sea Life na de verhuizing.

Sea Life ruilde de grote dieren in voor drie kleine exemplaren. Er kwamen ook nog een zebrahaai en twee verpleegsterhaaien bij.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier