Schapendrijven in Zwevezele

Redactie KW

De Zwevezeelse hondenschool ‘De Gezellige Blaffers’ organiseerde dit weekend opnieuw een unieke wedstrijd schapendrijven.

Een 40-tal border collies uit het hele land gaven op zaterdag en zondag samen met hun baasje en enkele schapen het beste van zichzelf in de Vrijgeweidstraat, een landelijk stukje Zwevezele. Tientallen liefhebbers en kijklustigen trokken eveneens naar het terrein om het unieke teamwork tussen baas en hond gade te slaan. Doelstelling van de wedstrijd is heel eenvoudig: op een rustige manier schapen langs een parcours drijven van de ene naar de andere plaats.

De wedstrijd, in Zwevezele georganiseerd door hondenschool ‘De Gezellige Blaffers’, maakt deel uit van het Belgian Nursery Championship 2015. Van begin november 2014 tot eind februari 2015 loopt het seizoen van deze trial met een categorie voor beginners, gevorderden en kwalificatiespelers.

Dit gebeuren is dus een echte ‘wintersport’ en dat was in Zwevezele niet anders. De deelnemers en de kijklustigen trokken hun warmste jas en laarzen aan om het gure weer te trotseren, maar dat is dan ook een belangrijk aspect van deze sport gezien de border collie zijn roots kent op het grensgebied Zuid-Schotland en Noord-Engeland. De Zwevezeelse hondenschool ‘De Gezellige Blaffers’ bouwde de voorbije jaren een mooie reputatie op. Het is een leerschool voor honden en naast het schapendrijven zijn er ook heel wat leden die de discipline agility beoefenen. (KDV-foto KDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier