Samuel (9) uit Brugge en zijn afvalketting gaan viraal

In een halve dag tijd werd de foto van Samuel 1.200 keer gedeeld op sociale media. © Repro Tom
Redactie KW

In amper een halve dag tijd werd de foto van de negenjarige Samuel 1.200 keer gedeeld op sociale media.

Het zoontje van Lara Taveirne en Gijsbert Smid verzamelde in een maand tijd bijna 500 blikjes in de bermen in de buurt van hun huisje langs het kanaal Brugge-Oostende. Van de blikjes maakten ze een ketting die alleen in de hoogste bomen van de tuin kan hangen.

“Ik had wel verwacht dat het reacties ging uitlokken”, zegt mama Lara Taveirne. “Maar zo veel hadden we écht niet verwacht. De ketting ontstond enkele weken geleden toen Samuel kwam terug van een wandeling in de straat met een trui vol blikjes. Die vond hij in de berm nabij ons huis. De volgende wandeling namen hij en mijn man Gijsbert het groter aan. Met twee grote manden ruimden ze verder de bermen in de buurt op. De berg afval groeide in een maand tijd tot bijna 500 blikjes van allerhande bier- en frisdrankmerken.”

In het weekend hamert Samuel zelf de blikjes plat en boort hij gaatjes erin. Daarna rijgen vader en zoon die aan elkaar op een staaldraad. In plaats van alles op te ruimen en zo dus onzichtbaar te maken, willen ze het eigenlijk zichtbaar maken voor de vervuilers die hier passeren. Of zoals mama het met een woordspeling wist te zeggen: Laat de mensen hier maar eens een blik op werpen.

Vrijdag lees je het hele verhaal van Samuel in onze krant.

(Tom)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier