Rukwinden zorgen voor heel wat schade in onze provincie

06/06/17 om 13:39 - Bijgewerkt om 18:25

In Brugge moest de brandweer al verschillende keren uitrukken voor stormschade en in Waregem worden verschillende parken preventief gesloten voor het publiek. In Lichtervelde is dan weer een stuk van de Ketelbuiserstraat afgezet nadat een dak gedeeltelijk instortte en dakpannen op de rijweg belandden.

Rukwinden zorgen voor heel wat schade in onze provincie

In de Sint-Andriesdreef in Sint-Michiels kwam een boom op een huis terecht. © JVM

De felle rukwinden die vandaag door onze provincie trekken, zorgen voor flink wat schade. In de Sint-Andriesdreef in Sint-Michiels werd een boom ontwordeld en die kwam op een huis terecht. De schade aan het huis bleef beperkt, maar de boom trok wel een nutsvoorziening uit de grond. In de Vaartdijkstraat in Sint-Michiels raakte dan weer een wagen beschadigd door afgewaaide takken.

Langs de Komvest in Brugge raakte een wagen bedolven onder de takken.

Langs de Komvest in Brugge raakte een wagen bedolven onder de takken. © TLG

De brandweer en de groendienst van Brugge moest ook nog uitrukken naar de Kriekenstraat, de Veemarktstraat en de Beenhouwersstraat voor afgevallen takken en omgevallen bomen. In basisschool De Linde moest een boom ingekort worden. Ook in de Noordzandstraat in Brugge diende de brandweer tussen te komen. Daar waren er problemen met de vlaggen die de straat overspannen. Langs de Komvest belandde een afgeknakte tak op een auto. In Waregem werd dan weer beslist om het Park Baron Casier en het Karmelbos af te sluiten voor het publiek tot 19 uur vanavond.

In Lichtervelde stortte het dak van een leegstaand gedeeltelijk in. Enkele dakpannen belandden op het wegdek, waarop de brandweer het stuk van de Ketelbuiserstraat tussen de rotonde bij de spoorwegtunnel en de Surmontstraat afzette. Er vielen geen gewonden.

(JVM/KPL/IN/TV)

In de Vaartdijkstraat in Sint-Andries raakte een wagen beschadigd.

In de Vaartdijkstraat in Sint-Andries raakte een wagen beschadigd. © IN

Ook in basisschool De Linde in de Brieversweg in Brugge dreigde een boom om te vallen. De brandweer kwam ter plaatse om de boom in te korten.

Ook in basisschool De Linde in de Brieversweg in Brugge dreigde een boom om te vallen. De brandweer kwam ter plaatse om de boom in te korten. © JVM

Ook in de Kriekenstraat in Brugge moesten takken geruimd worden.

Ook in de Kriekenstraat in Brugge moesten takken geruimd worden. © JVM

Ook in de Noordzandstraat in Brugge moest de brandweer ingrijpen.

Ook in de Noordzandstraat in Brugge moest de brandweer ingrijpen. © JVM

In Lichtervelde zette de brandweer een stuk van de Ketelbuiserstraat af nadat een dak gedeeltelijk instortte en dakpannen op het wegdek belandden.

In Lichtervelde zette de brandweer een stuk van de Ketelbuiserstraat af nadat een dak gedeeltelijk instortte en dakpannen op het wegdek belandden. © Foto TV

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!