Rukwinden vernielen hoppeveld van De Plukker in Poperinge

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Lokaal heeft onweer gisterenavond lelijk huisgehouden. In Poperinge vernielden rukwinden en hevige regenval een hoppeveld van 3 hectare.

Het hoppeveld in kwestie is een perceel die hoort bij brouwerij De Plukker langs de Elverdingseweg in Poperinge. “Het moet gebeurd zijn donderdagavond tussen 17 uur en 18 uur”, zegt Joris Cambie van De Plukker. “Ik was er zelf niet bij, maar vanmorgen konden we de ravage wel vaststellen. Heel het veld is vernield. De hoppestaken zijn quasi allemaal omver gewaaid. Het moeten dus stevige rukwinden geweest zijn.”

Rukwinden vernielen hoppeveld van De Plukker in Poperinge

Joris Cambie hoopt toch heel wat hopperanken te kunnen redden. Vanaf 1 september is het oogst dus de hopperanken zijn bijna helemaal volgroeid. “We zullen vanaf maandag trachten het de hoppestaken recht te zetten en alles opnieuw monteren. Wellicht zal het verlies nog meevallen, maar het opnieuw monteren zal een serieus werk zijn dat wellicht tien dagen in beslag zal nemen. Ondertussen hebben enkele collega-hoptelers al vrijwillig hun hulp aangeboden. In het verleden hebben wij dat ook al gedaan bij collega’s. Die solidariteit in de sector is wel mooi.”

Rukwinden vernielen hoppeveld van De Plukker in Poperinge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier