Recreatieverbod op Dikkebusvijver opnieuw opgeheven

07/07/17 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:24

Er is opnieuw watersport en recreatie mogelijk op Dikkebusvijver. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heft het verbod om te zwemmen of watersporten te beoefenen op.

Recreatieverbod op Dikkebusvijver opnieuw opgeheven

© EG

Enkele weken geleden werd het recreatieverbod al eens opgeheven, maar al na enkele uren werd dat bericht toen opnieuw ingetrokken. Stad Ieper blijft ook nu waakzaam. "Elke week gebeurt er een analyse van het water en wordt er gekeken of er geen drijflagen aanwezig zijn", klinkt het in een persbericht. "Omdat Dikkebusvijver een recreatievijver is, doet ook de Vlaamse Milieumaatschappij op zeer regelmatige basis controles. Op basis van die controles beslist het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid of de burgemeester al dan niet een recreatieverbod moet uitvaardigen."

Gevaar voor dier en mens

De stad, de VMM en het Agentschap Zorg en Gezondheid vraagt ook aan wandelaars, watersporters, vissers en lopers om alert te blijven en drijflagen te signaleren als ze die zien. Want de algen zijn vooral gevaarlijk voor dieren die in of nabij het oppervlaktewater leven, zoals watervogels en vissen, maar ook mensen kunnen worden aangetast.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!