Rampenfonds zal kunnen tussenkomen voor waterschade in Oostkamp en Torhout

14/10/16 om 16:32 - Bijgewerkt om 16:29

De overvloedige regenval op 29 en 30 augustus 2015 in delen van West- en Oost-Vlaanderen zal op de tussenkomst van het Rampenfonds kunnen rekenen, meldt Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem (Open Vld). Ze reageert hiermee positief op de beslissing van de Vlaamse regering.

Rampenfonds zal kunnen tussenkomen voor waterschade in Oostkamp en Torhout

Wie schade heeft geleden door deze regenval kon bij het Rampenfonds een aanvraag indienen voor een financiële tussenkomst. Sinds maart 2007 dekt elke woningverzekering (brand en eenvoudige risico's) natuurrampen. Voor de financiële tussenkomst bij de ramp van 29 en 30 augustus 2015 word je dus niet vergoed voor schade die verzekerbaar is via de brandpolis- eenvoudige risico's (ook niet voor de franchise).

"Het heeft dan geen zin om een dossier in te dienen", zegt Mercedes Van Volcem. "Eigenaars van goederen die niet verzekerbaar zijn binnen een brandpolis kunnen wel een dossier indienen. Wie geen verzekering heeft, komt ook niet in aanmerking, tenzij je kan bewijzen dat je op het ogenblik van de ramp recht had op een leefloon of een gelijkwaardige financiële hulpverlening."

Honderdduizenden euro's schade

Brugs fractieleider Mercedes Van Volcem (Open Vld) communiceert dit in navolging van een beslissing die genomen werd op de Vlaamse ministerraad. Het VFLD en het rampenfonds zullen kunnen tussenkomen voor de geleden schade in Oostkamp en Torhout. Een belangrijke beslissing, aldus de Brugse politica. In Oostkamp wordt de schade immers geraamd op 430.000 euro en in Torhout op meer dan 300.000 euro. Beide gemeenten werden dan ook het zwaarst getroffen die dagen, aldus Van Volcem.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!