Raad van State vernietigt de ruimtelijke plannen Nonnebossen en Vijverbos in Zonnebeke

24/03/15 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:02

Bron: Kw

Begin maart sprak de Raad van State de vernietiging uit over de Provinciale Ruimtelijke Uitvoeringsplannen (PRUP) Nonnebossen en Vijverbos, die de situatie van de jarenlange permanente bewoning in dit bosgebied regulariseerden en daarmee de bewoners rechtszekerheid gaven. 's Lands hoogste rechtsorgaan oordeelt dat de screening op milieu-effecten niet zorgvuldig genoeg is gebeurd, en dat de bezwaren uit het openbaar onderzoek te oppervlakkig werden behandeld.

Deze PRUP's Nonnebossen en Vijverbos werden in 2012 door de Provincie West-Vlaanderen opgemaakt in overleg met de gemeente Zonnebeke, om de inwoners van de weekendverblijven in de Nonnebossen en het Vijverbos rechtszekerheid te bieden inzake permanent wonen. In het PRUP 'Nonnebossen' werden vier clusters bestemd als woonzone. Het middenste gedeelte werd ingekleurd als bosgebied. Ook in het PRUP 'Vijverbos' werd een zone ingekleurd als bosgebied. In die bosgebieden kunnen bestaande constructies permanent bewoond worden, maar kunnen er geen nieuwe woningen of chalets gebouwd worden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!