Provincie West-Vlaanderen geeft zakjes bloemenzaad weg om bijensterfte te stoppen

Redactie KW

Volgens een onderzoek kent België de grootste bijensterfte van Europa, en daar wil de provincie iets aan doen. De provincie lanceerde bloemenzaad onder de slogan ‘Laat het zoemen met bloemen’.

In ons land heerst de grootste bijensterfte in Europa. Dat is een probleem, want de geelzwarte diertjes zorgen voor de bevruchting van planten door de verspreiding van stuifmeel. Zonder bijen dreigen dus heel wat groenten- en fruitsoorten te verdwijnen.

De provincie West-Vlaanderen lanceerde daarom de actie ‘Laat het zoemen met bloemen’. Om de bijensterfte tegen te gaan, geeft de provincie gratis zakjes zaad van eenjarige bloemen weg.

Tuinman Wim Lybaert, bekend van het VIER-programma ‘De moestuin volgens Wim’, promoot het bloemenzaad van de provincie. Volgens hem is het zaaien van bloemen een ideale oplossing om de bijensterfte tegen te gaan. Zo kwam hij gisteren samen met mediafiguur Ingeborg Sergeant, afkomstig uit Menen, in het één-programma ‘Café Corsari’ om het zaaien van bloemen en planten te promoten. Ook het bloemenzaad van de provincie kwam in het programma aan bod.

Het bloemenzaad van de provincie West-Vlaanderen is gratis aan te vragen via www.west-vlaanderen.be/bijen, via 0800 20 021, via provincie@west-vlaanderen.be of door het af te halen in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis op het Jan Van Eyckplein in Brugge.

(DFM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier