Provincie verleent milieuvergunning voor twee windturbines in Zeebrugge

Redactie KW

Eneco Wind Belgium heeft een milieuvergunning gekregen voor twee windturbines in de omgeving van het Noordelijk Insteekdok en het Verbindingsdok, in de achterhaven van Zeebrugge.

Eén windturbine komt op de terreinen van de Visveiling, de andere op de terreinen van de firma Tropicana. De deputatie volgt hiermee het unaniem gunstig advies van de Provinciale Milieuvergunningscommissie. Ze is van oordeel dat ze ruimtelijk en landschappelijk thuishoren in dit havengebied. Voor beide windturbines zijn ondertussen ook de corresponderende stedenbouwkundige vergunningen afgeleverd. Uit het gunstig advies van het Agentschap Natuur en Bos is gebleken dat er geen onaanvaardbare schade zal veroorzaakt worden aan de waardevolle natuur in de omgeving. Ook de eventuele veiligheidsrisico’s zijn volledig onderzocht.

Tijdens het openbaar onderzoek werd één bezwaar ingediend bij de deputatie. Dat had onder andere te maken met de ligging in de dichtbebouwde industriezone, de veiligheid, geluidsoverlast, slagschaduw en visuele hinder.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier