Provincie richt huis in als waterpompstation

Peter Roose aan het gebouw langs de Duinkerkestraat dat gekocht werd om er een pompstation in onder te brengen. (Foto RLV)
Redactie KW

De provincieraad heeft eind vorig jaar een woonhuis in erfpacht genomen dat in de toekomst dienst kan doen als pompstation.

Volgens provincieraadslid en Veurns burgemeester Peter Roose wordt hiermee de eerste stap gezet in de uitvoering van een mondeling akkoord om de internationale afspraken met betrekking tot de afwatering van De Moeren aan te passen, zodat het risico op wateroverlast in deze laaggelegen gebieden daalt.

“Het provinciebestuur neemt nu een erfpacht op een woning langs het kanaal Veurne – Duinkerke dat vandaag eigendom is van de NV Waterwegen en Zeekanaal”, stelt Peter Roose. “De erfpacht heeft een duur van 75 jaar, wat de investering voor de plaatsing van het pompstation vereenvoudigt.” Het bedoelde gebouw situeert zich in de Duinkerkestraat, aan het ‘Herderinnetje’, de laatste haakse bocht in de weg richting Adinkerke. Het pand werd destijds nog bewoond door kunstschilder José Van Gucht.

(RLV – foto RLV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier