Poperinge koopt twee nieuwe opruimmachines voor technische dienst

12/10/16 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:25

Het stadsbestuur van Poperinge heeft twee nieuwe opruimmachines aangekocht voor de technische dienst. De borstelmachine en de vuilzuiger kosten samen 248.000 euro.

Poperinge koopt twee nieuwe opruimmachines voor technische dienst

De borstelmachine zal vooral het onderhoud van de fietspaden en het onderhoud in de deelgemeenten ten goede komen. Verder zal deze machine een bijkomende ondersteuning vormen voor de onkruidbestrijding in de stad die, sinds kort, volledig pesticidevrij moet verlopen. Twee borstels vegen zand en aarde op, de voedingsbodem voor onkruid, en de frontborstel verwijdert het onkruid zelf. De Ravo beschikt ook over een hogedrukspuit en kan straatkolken uitzuigen. Tijdens de herfst kunnen er bladeren mee opgezogen worden. De machine kostte 224.000 euro, inclusief onderhoudscontract.

Daarnaast wordt er, sinds september, ook veelvuldig gewerkt met een nieuwe vuilzuiger, de Glutton. Deze elektrisch aangedreven vuilzuiger heeft al meermaals zijn nut bewezen tijdens de opkuis na de vrijdagmarkt. Hij wordt bediend door een wandelende persoon, en heeft een vergaarbak van 240 liter. De machine is geruisloos, en kan ingezet worden in de massa zonder storend te werken. De Glutton, die 24.000 euro kostte, zal ingezet worden in het stadscentrum om op te ruimen na evenementen zoals bijvoorbeeld Marktrock, want de machine is ideaal om zwerfvuil zoals bekertjes, frietbakjes, flessen, blikjes en confetti op te zuigen.

(AHP-Foto MD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!