Pol Van Den Driessche denkt dat koppel zwarte zwanen toerisme in Brugge kan stimuleren

Redactie KW

Hij heeft daarover een open brief geschreven aan het stadsbestuur van Brugge.

“De Brugse handelaars en de horeca lijden zware verliezen door de gevolgen van de aanslagen in eigen land en in Frankrijk. Ook de momenteel slechte bereikbaarheid van Brugge heeft een negatief effect”, vindt de Brugse senator. Om op korte termijn terug veel mensen naar Brugge te krijgen, moet de stad volgens hem vooral de traditionele troeven belichten. “Onze prachtige historische gebouwen, de charme van de binnenstad met de Reitjes én vooral onze unieke kunstcollectie met dan vooral de Vlaamse Primitieven”, somt hij op.

Maar zelf wil hij graag nog een stap verder gaan. “Laat de stedelijke overheid meteen een koppel zwarte zwanen kopen en hen een thuis op de Reitjes en het Minnewater geven. Dat hoeft niet veel te kosten – navraag leert ongeveer 500 euro – en het zou meteen een positief, verrassend resultaat kunnen geven”, stelt hij voor. “De komst van het zwarte koppeltje zal niet-overtuigende argumenten zoals ‘ziektes’ en ‘ze horen hier niet thuis’ op een sympathieke wijze wegspelen.”

Voor ‘VDD’ zou het hier om een ‘quick win’ gaan. “We zouden van de ‘intrede’ van het koppel zelfs een heus event kunnen maken, met veel promo voor onze stad”, besluit hij.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier