Plantenkweker uit Langemark toont bloeiende, maar stinkende reuzenaronskelk

20/04/17 om 07:50 - Bijgewerkt om 07:48

Plantenkweker Christophe Denuwelare uit Langemark heeft in zijn kwekerij een reuzenaronskelk in bloei staan. Het is niet dezelfde soort die in de tuinen van Meise te zien is, maar fel ruiken doet hij in ieder geval wel.

Plantenkweker uit Langemark toont bloeiende, maar stinkende reuzenaronskelk

Christophe Denuwelare met zijn reuzenaronskelk. © EF

"Het stinkt inderdaad naar een dood dier", zegt Christophe. ""n het verleden stond er nog een exemplaar in de serre, maar die hebben we naar buiten moeten doen. De plant wordt dan ook slechts bevrucht door de aasvlieg en moet dus wel een beetje ruiken." De kweker verkoopt de plant in bolvorm. "Het is eigenlijk een plant die gemakkelijk te kweken is, je kan de bol zelfs in een pot planten. Zorg er wel voor dat die pot dan groot genoeg is, want hij verdrievoudigt in een jaar tijd. Als je nu een bol van 10 euro koopt, heb je volgend jaar al een mooi resultaat. Als je een kleine bol plant, duurt het wel drie jaar voor de plant zal bloeien. Binnen duurt de bloei drie weken, maar als de plant buiten staat, kan de bloem wel tot een maand lang in bloei staan."

(LSI/CMW)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!