Paul Jansonstraat in Menen opnieuw blank na overstroming waterbufferbekken

Redactie KW

Het waterbufferbekken kon de watertoevloed niet meer aan en de nabijgelegen beek trad buiten de oevers.

Dinsdagmorgen werden de inwoners van de Paul Jansonstraat in Menen opgeschrikt. Inwoners haalden zoveel mogelijk elektrische apparaten uit de kelder en de brandweer bracht zandzakjes om het water tegen te houden.

“Ik wist eerst niet wat er aan de hand was, maar een blik door het raam zei voldoende”, vertelt Arlette Neyrinck die uit bed werd gebeld door haar overbuurman. “Gans de tuin en ook de kelder en garage staan blank. In 2012 was het ook al van dat. Toen was het zelfs nog erger. Gelukkig kon ik op help van mijn overbuurman Bavo en mijn kleindochter Sophie Dieryck rekenen om zoveel mogelijk in veiligheid te brengen.”

De brandweer was heel de nacht in de weer om oproepen uit de buurt te beantwoorden. Ze voorzag zandzakken om het water tegen te houden. “Hier in de Jansonstraat is het pas begonnen rond een uur of vijf. Op dat moment begaf het waterbufferbekken het.”, vertelt kapitein Bart Vandecasteele. “Maar al bij al is Menen nog zo zwaar niet getroffen in vergelijking met omliggende gemeentes. Nu, we hopen dat het droog blijft, maar het blijft hier wel oppassen. Er moet nog heel wat water langs het bufferbekken passeren, zelfs al houdt het nu op met regenen. Het blijft dus zeker nog opletten.”

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier