Papegaai Coco vermist

Papegaai Coco. (GF)
Redactie KW

De grijze roodstaart papegaai Coco is sedert 10 mei vermist.

De papegaai die regelmatig rond het Biezeveld in Lauwe vloog, heeft in de zelfpluktuin ‘t Goed ter Heule in Lauwe zijn vaste stek. “Coco is een heel bijzondere papegaai”, vertelt Hubert Dewitte van ‘t Goed ter Heule. “Hij is hier toevallig in 2006 aangekomen. Hij bleef aanvankelijk gewoon buiten wonen maar in de derde winter is het beestje ziek geworden. We hebben Coco dan in huis genomen. Drie maanden heeft de papegaai binnen gewoond maar toen wou hij terug naar buiten. Coco heeft nu een vrij bestaan. Hij heeft binnen gewoon een kooi maar hij vliegt ook vaak rond. Hij beslist uiteindelijk zelf wat hij wil, hij komt soms aan het raam kloppen omdat hij binnen wil, net zoals hij aan de deur klopt als hij buiten wil zijn.”

Hubert Dewitte vertelt ons dat Coco ook goed gekend is door de vissers van ‘t Biezeveld. “Eigenlijk was hij zo’n beetje de attractie van de buurt. Hij was ook niet echt schuw meer en dus vrezen we dat iemand hem gewoon meegenomen heeft. We weten echter wel dat Coco niet gelukkig is als hij opgesloten moet leven. We hopen dan ook dat wie hem meegenomen heeft het beestje ook gewoon weer vrij laat. Ik ben er dan zeker van dat Coco terug zal keren naar onze boerderij.”

Hubert Dewitte looft een beloning uit voor wie Coco terugbrengt of kan vertellen waar Coco zich nu bevindt. Hubert Dewitte kan je contacteren op 0486 70 80 56 of op hubert.dewitte@tgoedterheule.be.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier