Optiek Anseeuw deelt gratis eclipsbrilletjes uit aan 50 lezers van Brugsch Handelsblad

Redactie KW

Op 20 maart is er een totale zonsverduistering die in België tussen 9.31 uur en 11.40 uur zichtbaar zal zijn onder de vorm van een gedeeltelijke verduistering. Rond 10.34 zal de waarneming het best zijn.

“Omdat zonder bescherming naar de zon kijken heel gevaarlijk kan zijn is het belangrijk dat de juiste middelen gebruikt worden om geen ernstige of blijvende schade aan de ogen op te lopen”, vertelt Wim Anseeuw van de gelijknamige optiekzaak in de Kortrijksestraat in Oostkamp. “Gebruik absoluut nooit fotonegatieven, diskettes, fotografische filters of gewone zonnebrillen, want die houden de ultraviolet- en infraroodstraling niet tegen.”

“Door echter gebruik te maken van een eclipsbrilletje kan iedereen wél op een veilige manier de zon waarnemen. Er zal komende vrijdag heel veel belangstelling zijn voor dit zeldzaam natuurfenomeen. In navolging van de vorige drie zonsverduisteringen bied ik i.s.m. APOOB en URANIA, 50 veilige eclipsbrilletjes uit aan de lezers van de Krant van West-Vlaanderen. Wie het artikeltje onder 100 % Oostkamp uit het Brugsch Handelsblad knipt of een print van dit bericht meebrengt naar de winkel, krijgt er eentje aangeboden. Tot zolang de voorraad strekt natuurlijk.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier