Opnieuw zuurstof in Boudewijnkanaal: zeven ton vis gestorven

11/07/17 om 18:06 - Bijgewerkt op 12/07/17 om 09:07

De hulpdiensten zullen nog tot vanavond werk hebben om alle dode vissen uit het Boudewijnkanaal te scheppen. Alles bij elkaar zal er zeven ton vis gestorven zijn. Ondertussen is het zuurstofgehalte in het water opnieuw op peil. Naar de exacte oorzaak blijft het voorlopig gissen. Milieuverontreiniging blijkt uitgesloten.

De dag startte gisteren nochtans met een valse noot. De brandweer ging voor de vijfde dag op rij ter plaatse om de kadavers uit het Boudewijnkanaal te halen. "Maar toen ik ter plaatse kwam, was de situatie nog erger dan maandag", zegt brandweerkapitein Hans Vanhove. Ondanks het opruimwerk van de dagen voordien, dreven opnieuw honderden dode vissen op het wateroppervlak. De oorzaak viel niet ver te zoeken. In de loop van maandagavond was het zuurstofgehalte in het water quasi nihil geworden. Voldoende regenval maandagnacht moest redding brengen. Jammer genoeg bleef ook die uit. Ook het toevoegen van zuurstof i...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!