Opnieuw blauwwieren in Zillebekevijver, en dus ook weer recreatieverbod

28/07/16 om 10:29 - Bijgewerkt om 10:29

Zillebekevijver heeft opnieuw last van blauwwieren. Dat blijkt uit recent onderzoek van het water. Er geldt daarom wederom een recreatieverbod.

Opnieuw blauwwieren in Zillebekevijver, en dus ook weer recreatieverbod

De cyanobacteriën vormen op enkele plaatsen een drijflaag op het water en kunnen giftige stoffen aanmaken. Deze verontreiniging kan ernstige hinder veroorzaken voor mens en dier. Watersporten en zwemmen zijn hoe dan ook altijd verboden op deze vijver, maar gezien de gezondheidsrisico's worden voorbijgangers gewaarschuwd om het water zeker niet te betreden. De waterkwaliteit wordt verder opgevolgd door de milieudienst van de stad Ieper.

Hengelen is toegestaan, voor zover de hengelaar elk contact met water vermijdt. Wie dode vissen en/of watervogels aantreft, brengt daarvan best het stadsbestuur van Ieper op de hoogte.

Het verbod kan enkel worden opgeheven wanneer de drijflagen over de hele vijver zijn verdwenen én de concentratie aan microcystines onder de normwaarde ligt.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!