Opletten voor aanvriezende mist en rijmplekken

Redactie KW

Het blijft maandagmiddag droog met veel bewolking over het westen van het land, maar elders ook opklaringen.


De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. De maxima komen uit rond het vriespunt op de Hoge Venen en ongeveer 4 graden in Laag- en Midden-België. Maandagavond en -nacht blijft het droog met wolkenvelden in het westen maar in de andere regio’s ook opklaringen. Plaatselijk kan aanvriezende mist of nevel ontstaan, evenals rijmplekken. De minima komen uit rond het vriespunt aan zee, zowat min 3 graden in het binnenland tot min 9 graden op de Hoge Venen.

Dinsdag domineren wolken het weerbeeld over het westen. Elders kan de zon af en toe doorbreken. Er staat een matige zuidenwind. De maxima bedragen 1 graad in Hoog-België, 3 graden in het midden van het land tot 6 graden aan de kust.

Woensdag is het rustig, meestal droog en de nachtelijke vrieskou verdwijnt. Van donderdag tot en met zaterdag valt er vrij veel regen. De temperatuur stijgt van zowat 7 graden woensdag naar 10 graden en meer op vrijdag en zaterdag. Zondag wordt het droger en koeler. Van vrijdag tot zondag staat er veel wind met op zee kans op een zuidwesterstorm. De hele volgende week verloopt wisselvallig met van tijd tot tijd veel wind.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier