Oostkamp pakt wateroverlast op bedrijventerrein Kampveld aan

Redactie KW

Het Oostkampse gemeentebestuur gaat in september dit jaar van start met waterbeheersingswerken in de Kampveldstraat en Papenvijversstraat in Oostkamp.

De gemeenteraad heeft hiertoe een overeenkomst tussen de gemeente, Aquafin NV en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) goedgekeurd. “Het bedrijventerrein Kampveld en de omliggende gebieden kregen in het verleden al vaak af te rekenen met wateroverlast”, verduidelijkte schepen van Waterbeheer Els Roelof (CD&V). “De nooddijk die enkele jaren geleden werd aangelegd voldoet niet langer en daarom wordt werk gemaakt van een volwaardig dijkstelsel. De VMM zal hogere en bredere dijken aanleggen. Dit gebeurt op private gronden die niet zullen onteigend worden. De eigenaars zullen de gronden kunnen blijven gebruiken als grasland.”

In het kader van dit waterbeheersingsproject zullen nog meer werken worden uitgevoerd. “Zo worden er overstorten en terugslagkleppen aangelegd in de Kampveldstraat en de Papenvijversstraat. Deze beide wegen zullen plaatselijk ook worden opgehoogd. In de Papenvijversstraat wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen”, aldus nog schepen Roelof. Tijdens de werken, die ongeveer een jaar zullen duren, blijft de industriezone toegankelijk via een tijdelijke ontsluitingsweg.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier