Oostkamp investeert in mobiele camera om sluikstorten tegen te gaan

Zo zal de mobiele bewakingscamera er dus wellicht niét uitzien. © GF
Redactie KW

De gemeente Oostkamp gaat een mobiele camera inzetten in de strijd tegen sluikstorters.

De gemeenteraad heeft donderdagavond het licht op groen gezet voor de aankoop van de camera. Aan het toestel hangt een prijskaartje van 12.000 euro.

“Ondanks onze vele inspanningen blijft het sluikstorten een hardnekkig probleem waar vele mensen zich aan ergeren”, verduidelijkt schepen voor Milieu Els Roelof (CD&V). “De camera zal ingezet worden op plaatsen waar regelmatig afval wordt achtergelaten, zoals bij glascontainers, rond straatvuilnisbakjes of in wegbermen. Het zal een onopvallend toestel zijn waarvan de sluikstorter niet door zal hebben dat het er hangt. Hoe de camera er precies uitziet houden we dan ook geheim.”

“We hebben demonstraties gezien en het systeem ziet er veelbelovend uit. De resultaten in andere gemeenten waren positief. De camera zal af en toe van plaats veranderen, wat een afschrikeffect teweeg moet brengen. Een gemachtigd ambtenaar zal de beelden bekijken als ergens sprake was van sluikstorten. De politie zal instaan voor de identificatie van de sluikstorters en wie betrap wordt riskeert een GAS-boete.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier