Oostends koppel ongedeerd in Dominica, maar afgesloten van buitenwereld

Marcella en Roger wonen al ruim 20 jaar op Dominica. © grf
Redactie KW

De familie van Marcella Cools (70) en Roger Dutrieux (72) uit Oostende kan opgelucht ademen. Ze kreeg eindelijk goed nieuws over het koppel dat op het eiland Dominica de Sunset Bay Club uitbaat. Het eiland werd zwaar getroffen door orkaan Maria.

Het Caribische eiland Dominica, met 72.000 inwoners, is in de nacht van maandag op dinsdag zwaar getroffen door orkaan Maria. De ravageis volgens premier Roosevelt Skerrit enorm. Het hotel dat Marcella en Roger uitbaten, is momenteel afgesloten voor de buitenwereld door de staat van de wegen. De zus van Didier die in Martinique woont, een naburig eiland, stelt het goed.

Zoon Didier Dutrieux licht de situatie op Dominica toe: “Maandag vertelden mijn ouders me dat het toen nog rustig was. De storm is redelijk onverwacht komen aanzetten. Op enkele uren tijd is de windsnelheid verhoogd en is de storm van richting veranderd.”

Zware storm

“Twee jaar geleden zijn ze al eens zwaar getroffen door een storm. Toen was er heel wat schade. Hopelijk blijft het daar nu ook bij. Materiële schade is erg, maar dat valt te herstellen. Twee jaar geleden was het eiland na zes maanden terug op zijn plooi.” Zijn ouders waren wel voorbereid. “Ze hadden de ramen afgedekt en ze hebben ook een generator en een voorraad waarmee ze even weg kunnen. Het grootste probleem op het eiland zijn de wegen. Alles is momenteel moeilijk bereikbaar.”

“De wegen zijn onderbroken en alles is moeilijk bereikbaar”

Resort op Dominica

Marcella en Roger vertrokken 21 jaar geleden uit Oostende. Ze baatten restaurant La Bécasse uit, maar kozen voor het avontuur en minder stress. Ze hebben op Dominica het resort geopend met 16 kamers. Volgende maand vieren ze hun 20-jarig bestaan.

(lbeb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier