Ook Wouter Deprez roept op om bezwaar aan te tekenen tegen verkaveling in Bergmolenbos

02/08/16 om 12:22 - Bijgewerkt om 12:46

Vorige week lekte uit dat er een aanvraag is voor een verkaveling in het gebied van de Rumbeekse kleiputten, dat voorbestemd is om uitgebouwd te worden als Roeselaars stadsbos. Natuurpunt trok aan de alarmbel en het protest zwelt duidelijk aan.

De verkavelingsaanvraag werd ingediend door de bvb Vabilia uit de Westlaan in Roeselare, gevestigd op hetzelfde adres als de bekende immobiliënmaatschappij Imfiro. Het gaat om een lap grond van zo'n 3,5 hectare groot aan de Babilliestraat, waarop momenteel de paardenmanège De Kleiputten en een nevenliggende boerderij gevestigd zijn. Die zone, gelegen in het hart van het nieuwe bos in wording, wil men indelen in 15 exclusieve kavels bouwgrond, in percelen van om en bij de 3.550 vierkante meter. Om die allemaal te ontsluiten zou ook bijkomende wegenis moeten worden aangelegd. Stedenbouwkundig is woonfunctie op deze gronden inderdaad mogelijk, dat werd acht jaar geleden door de Vlaamse overheid zo voorzien om de bestaande bewoners rechtszekerheid te geven.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!