Ook Waregem gaat water besparen

Zuiderpromonade © waregem.be
Redactie KW

“Volgens een richtlijn van de gouverneur van West-Vlaanderen moeten we omzichtig omspringen met ons water. Daarom dat we als stad Waregem ook een aantal maatregelen nemen” klinkt het bij de bestuurders

Fonteinen op Zuiderpromenade zullen elke dag maar spuiten tussen 14.00 en 19.00 uur. Zo is er voor de kinderen toch nog mogelijkheid voor verfrissing en speelplezier. De jaarlijkse afsluiter van het schooljaar voor de studenten van het zesde middelbaar op vrijdag 23 juni, Piekniek Elektriek, verhuist van park Casier naar de Zuiderpromenade (rond de fonteinen). De voorziene waterglijbaan voor dit evenement wordt geannuleerd.

Bloemen en planten op het openbaar domein worden minimaal besproeid. Sportvelden krijgen ook nog enkel water voor het kiemen van het gras. Alle water voor deze besproeiingen komt sowieso uit boorputten. Er komt hier dus geen leidingwater of water uit waterwegen aan te pas.

Deze maatregelen gelden zolang het besluit van de gouverneur van kracht is. Het stadsbestuur vraagt aan alle inwoners om ook bij hen het watergebruik zo veel mogelijk te beperken.

(red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier