Ook Kuurne neemt deel aan de Grote Verleieding

Op de foto zien we staand v.l.n.r. Veerle Michiels, Jonas Vansteenkiste, Marijn Vlaminck, Sarai Sabbe, Carl Vereecke, Francis Benoit en Claudine Decocker. Zittend herkennen we Ann Messelier, Soetkin Decaluwé, Katrien Bonte en Evi Duyvejonck. (GF)
Redactie KW

Op 5 juli kan je van 11 tot 17 uur picknicken in het Kuurnse Vlaspark en dat in het kader van de Grote Verleieding.

“We willen de inwoners van Kuurne laten kennis maken met het Vlaspark en cultureel laten genieten”, zegt burgemeester Francis Benoit (CD&V), die eveneens bevoegd is voor cultuur. “De gemeente Kuurne (12.500 euro) investeert samen met de provincie West-Vlaanderen (5.000 euro) 17.500 euro in het kader van de Grote Verleieding. Dit gaat om een peulschil van het budget van stad Kortrijk dat 1 miljoen euro bedraagt. Niettemin pakken we dus uit met een prachtige en unieke picknick die ongetwijfeld zal opvallen.”

Schepen Ann Messelier : “Het Vlaspark is een verborgen parel langs de Leie en ligt vlak bij het Kuurnse centrum. Het wordt een nieuwe long van de gemeente, de uitgelezen locatie voor zachte recreatie zoals een picknick.”

Naast de picknick organiseert de Kuurnse bib een poëziepad en zorgt Gabriël Verschaeve voor een wandeling langs het vlasverleden. Er zal ook kunst te spotten zijn. De installatie ‘Sequens’ kadert in de tentoonstelling Flux die start in Kortrijk en eindigt in Harelbeke en te bezichtigen is van 5 juli tot 8 oktober.

(EDD-GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier