Ooievaarsjongen in Het Zwin krijgen ring

14/06/17 om 13:12 - Bijgewerkt om 16:25

De eerste ooievaarsjongen in het Zwin Natuur Park hebben woensdag een ring gekregen. De eerste jongen werden begin mei geboren.

Ooievaarsjongen in Het Zwin krijgen ring

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist onderging in 2016 een metamorfose met een volledig nieuw bezoekerscentrum, dat in een jaar tijd 137.000 bezoekers over de vloer kreeg. Ondanks de ingrijpende werken zijn de ooievaars gebleven, onder meer dankzij de bouw van ooievaarstorens. Dit jaar zijn er in het Zwin Natuur Park 15 ooievaarsnesten ingenomen. Sinds begin april broeden er verschillende koppels. De broedduur bij ooievaars bedraagt 33 dagen.

Hoeveel ooievaarsjongen er uiteindelijk geboren werden, moet nog blijken. In goede weersomstandigheden kunnen er een twintigtal jongen opgroeien. Het ringen is belangrijk voor de herkenbaarheid en bescherming van de vogels en om hun vliegtrajecten te volgen. Vorig jaar werden er 16 jongen uit 18 bezette nesten geringd.

(Foto DM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!