Onrust over waterzuiveringsinstallatie in Houthulst

Redactie KW

Tot grote ergernis van enkele nieuwe bewoners van de Beukelstraat bouwt Aquafin vlakbij hun huis een waterzuiveringsinstallatie.

Enkele bewoners, die anoniem willen reageren, vertellen over de zorgen die ze hebben in verband met de bouw van de installatie in de Beukelstraat. “Ten eerste hebben wij deze locatie gekozen voor de stilte en het uitzicht. Ten tweede zal de installatie niet enkel geluidsoverlast en geurhinder met zich brengen maar ook meer verkeer. Dan denken we nog niet aan het vervelende ongedierte dat door het rietveld zal worden aangetrokken. Daarbij komt dat door deze installatie onze huizen in waarde zullen verminderen. Hadden de meesten van ons vooraf geweten dat deze installatie er zou komen dan zouden wij zeker niet voor deze plaats hebben gekozen.”

“Minder geurhinder”

Burgemeester Ann Vansteenkiste reageert: “Ik begrijp de reactie van de mensen heel goed, vooral van diegenen die er het dichtst bij wonen. Aquafin was al tien jaar op zoek naar een locatie om het water van om en bij Terrest te zuiveren. Dat water komt tot nog toe ongezuiverd in de grachten terecht. De omwonenden hadden in het verleden en ook nu nog klachten over de geurhinder van de grachten. Wel: net door de bouw van deze installatie zal die geurhinder verdwijnen. De installatie zal het water van 400 gezinnen zuiveren.”

(ACK – foto ACK)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier