Onkruid aan Sint-Amandscollege doorn in het oog van buurvrouw

Christelle ziet het onkruid aan haar tuintje niet langer zitten. "Men had beloofd dat alles voor de vakantie weg zou zijn", zucht ze. © JA
Redactie KW

Het onkruid tussen de nieuwe gebouwen van het Sint-Amandscollege en de huizen in de Proosdijstraat staat metershoog. Bewoonster Christelle Dupont ondernam al verschillende pogingen om tot een oplossing te komen, maar voorlopig zonder resultaat. “Ze zeiden dat het voor de vakantie weg zou zijn, maar het staat er nog”, zucht ze.

Christelle Dupont en Geert Verbeke uit de Proosdijstraat zijn niet te spreken over het metershoge onkruid achter hun tuin op het domein van het Sint-Amandscollege. Voor de school nieuwe gebouwen zette aan de kant van de Burgemeester Vercruysselaan keken ze jarenlang uit op de voetbalvelden van het college. Het koppel kwam er wonen in 1973, Christelle groeide er zelfs op.

Sinds drie jaar hebben Christelle, Geert en hun buren een tuintje. Ze kregen de kans een stuk grond te kopen en deden dat zonder verpinken. Nu de grote werken gedaan zijn, hoopten ze te kunnen genieten van een mooi uitzicht. Maar het onkruid speel hen parten.

Overkant wel weg

“Ik weet niet meer wat ik nog moet doen”, vertelt Christelle. “Ik heb verschillende keren contact gehad met de school, de politie is ook al langskomen en heeft foto’s genomen. Ik ben dan persoonlijk opgebeld door iemand van het secretariaat met de boodschap dat de directie mij verzekerde dat het onkruid voor de vakantie verdwenen zou zijn.”

“Toen het nog gewoon voetbalvelden waren, werd het gras wel altijd kort gehouden”

“Ze zijn aan de overkant een beetje beginnen wieden maar ver zijn ze niet geraakt. We zijn ondertussen augustus en het onkruid staat er nog. Toen het nog gewoon velden waren, werd het gras altijd kort gehouden.”

Inbraak fotograaf

Het koppel en hun buren vinden niet alleen het uitzicht op het onkruid vervelend. “Het kruipt ook in onze tuinen en in ons gras. Bij de buurvrouw groeit het al tot boven de omheining. En als het regent en de zon daarna schijnt, staat het te dampen en stinkt het hier echt.”

“Het is waarschijnlijk ook door het onkruid dat de dieven ongemerkt zijn binnen geraakt bij Foto Robert. Mijn man ging onlangs appels halen van een appelboom die we er ooit hebben geplant en ik kon hem niet meer zien lopen door het onkruid. Ik heb mijn onvrede ook al op Facebook geuit, daar zit ik niet mee in. We dragen hier allemaal zorg voor onze tuintjes en willen dat de school dat ook doet.”

“In juli behandeld”

Bart Dujardin, directeur van het Sint-Amandscollege, reageerde kort op het onkruideuvel. “Wij hebben het onkruid begin juli behandeld, daar kunnen een aantal buren van de Proosdijstraat van getuigen“, zegt hij. “Blijkbaar heeft dat onvoldoende resultaat opgeleverd.”

De directeur belooft opnieuw te overleggen met de firma van het groenonderhoud.

(Jasmien Aernout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier