Olifant Tunga onverwacht overleden in Bellewaerde

Tunga werd 13 jaar. Hij verbleef sinds 2010 in Bellewaerde. © GF
Redactie KW

Eén van de twee mannelijke olifanten van het Bellewaerde-park, Tunga, is maandagvoormiddag plots overleden. Dat deelt het park zelf mee. De kerel werd 13 jaar. Het verlies van Tunga laat grote sporen na bij zijn verzorgers, die door de jaren heen een hechte band hebben gekweekt met het dier.

Tunga is een Aziatische olifant en werd geboren op 10 oktober 2004 in Chester Zoo in Engeland. Hij kwam in 2010 aan in Bellewaerde. Tunga was een zeer nieuwsgierig dier en werkte steeds goed mee met de dierenverzorgers tijdens de trainingen.

Het lichaam van Tunga wordt verder onderzocht in samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Een van de vermoedelijke oorzaken van het overlijden is een bacteriële (clostridium, …) of virale (herpes, …) infectie. “Bellewaerde financiert samen met andere zoo’s en EAZA wetenschappelijk onderzoek naar deze infecties, gezien dit wereldwijd een vaak voorkomende plotse doodsoorzaak van Aziatische olifanten is,” aldus Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde.

Tunga was een zeer geliefd dier bij de bezoekers van Bellewaerde. Zijn overlijden is zeer hard aangekomen bij iedereen en vooral bij de dierenverzorgers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier