OCMW Damme stelt afbraak oud rusthuis uit om ooievaars te beschermen

De nieuwe ooievaars waarover het gaat. © MM
Redactie KW

Opvallend nieuws uit Damme: het OCMW heeft beslist om de afbraak van de Sint-Jansvleugel onbepaalde tijd uit te stellen omdat twee extra koppels ooievaars zich aan het nestelen zijn op de schouwen.

De gebouwen van het oude rusthuis zouden normaal gezien binnenkort afgebroken worden, maar het OCMW-bestuur heeft nu beslist dat niet te doen. In het kader van hun eeuwenoude traditie van gastvrijheid voor mens én dier, juichen ze de komst van de ooievaars toe. Want, zo zegt het OCMW, ooievaars bouwen enkel een nest op plaatsen waar ze het goed vertoeven vinden. Bovendien zijn ze het symbool voor goed nieuws.

Het was het plan om de Sint-Jansvleugel, waar nu dus twee koppels aan het nesten zijn, af te breken om plaats te maken voor de nieuwe dienst Toerisme, een ruime polyvalente zaal en vier duplexapartementen. Het OCMW past nu dus de planning grondig aan uit respect voor de natuur. De afbraak zal pas van start gaan nadat de ooievaars terug vertrokken zijn. Eerder deze week nestelde een koppel ooievaars zich al op het stadhuis van Damme. Ook daar namen ze maatregelen om de vogels te beschermen. Bovendien beseffen zowel stad als OCMW dat extra ooievaars een extra trekpleister vormen voor Damme.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier