Nu waterschaarste en vorig jaar... rampspoed met wateroverlast

19/06/17 om 16:50 - Bijgewerkt om 17:16

Eind van de week is het precies een jaar geleden dat een onweders voor heel wat wateroverlast zorgden in onze provincie.

Nu waterschaarste en vorig jaar... rampspoed met wateroverlast

Eind mei, begin juni was er ook al zware regenval die wateroverlast had veroorzaakt. In Moorslede kreeg op maandag 31 mei een ware zondvloed over zich. De schade werd toen geraamd op meer dan 3,5 miljoen euro.

En eind juni waren het hevige onweders die de provincie van zuid naar noord zwaar teisterden. In Brugge liepen straten onder en raakten auto's vast onder een brug in de Kolvestraat.

Ook in Koekelare en Eernegem was er hinder door overvloedige regenval en liepen straten onder. In Lo-Reninge moest de brandweer kelders leegpompen. Het koekjesbedrijf Destrooper moest de productie even stilleggen en konden medewerkers voorkomen dat het machinepark averij opliep.

In geheel juni viel meer dan dubbel zoveel water dan in een normale junimaand. Er werden maar liefst 24 regendagen geteld en 20 onweersdagen. Dat waren er uitzonderlijk veel.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!