Nu ook tweede zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark

Redactie KW

Op enkele dagen tijd zijn er twee zeeleeuwtjes geboren in het Brugse Boudewijn Seapark.

Vrijdag werd een baby zeeleeuw geboren in het Brugse Boudewijn Seapark. Mama Zazou en haar kersverse jong stellen het goed. Vorige week woensdag werd al een eerste zeeleeuwtje geboren. Mama Babiche en haar jong stellen het ook opperbest. Beide zeeleeuwtjes hebben dezelfde papa (Fernandez), dus de pups zijn halfbroertjes of -zusjes.

Zeeleeuw Zazou werd in 2003 geboren in Boudewijn Seapark. Het is de tweede keer dat Zazou mama is geworden. In 2011 schonk ze het leven aan de pup Casper. De papa is Fernandez, een mannetjeszeeleeuw van 17 jaar oud. In 2013 kwam hij vanuit de zoo van Amsterdam speciaal naar Brugge om te kweken met de jonge vrouwtjes Babiche en Zazou.

Nog geen info over geslacht

Het geslacht van beide pups is voorlopig nog niet gekend. De zeeleeuwtjes verblijven nog even veilig bij zijn moeder achter de schermen van het zeeleeuwentheater.

Boudewijn Seapark lanceerde de oproep om suggesties te doen voor een passende naam. Uit de vele inzendingen werden voorlopig Zoë, Orion en Oscar weerhouden. Van zodra het geslacht gekend is, krijgen de pups één van deze namen.

https://www.youtube.com/watch?v=e6lzuk45DMU

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier