Notenbomen langs de Masscheleinlaan in Ieper worden gerooid

De notenbomen langs één kant van de Masscheleinlaan worden gerooid en dat gaat heel vlug © . (Foto EG)
Redactie KW

De oude notenbomen langs de kant van de woonhuizen in de Masscheleinlaan worden gerooid. De straat krijgt op termijn een grondige facelift.

Bij het opnieuw aanleggen van de Masscheleinlaan worden aan de kant van de woningen de buitenste rijen bomen en een aantal niet-okkernotenbomen gerooid en door nieuwe bomen vervangen. In totaal gaat het om 32 bomen. Na het rooien van de bomen zullen elf bijkomende okkernootbomen aangeplant worden.

Op die manier wil men een dreef creëren met bomen aan weerszijden van de Masscheleinlaan. De binnenste twee rijen okkernootbomen, langs de zijde van de Wieltjesgracht, zijn immers beschermd en worden volledig behouden. Het rooien van de okkernotenbomen kadert in een concept om de veiligheid van de fietsers in de Masscheleinlaan te verhogen. Het fietspad en de parking langs de kant van de woonhuizen verwisselen van plaats zodat er een vrij liggend fietspad komt naast het voetpad dat versmald wordt en achter de nieuw aan te planten bomen wordt aangelegd. Het fietspad wordt in een rode betonstraatsteen uitgevoerd zodat het duidelijk zichtbaar is. Langs de rijweg komt ook een volledige parkeerstrook, afgewisseld met boomvakken om opnieuw een dubbele bomenrij te verkrijgen.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier