Nog dit voorjaar nieuwe waterleiding tussen Tielt en Wingene

Redactie KW

De gemeenteraad van maandagavond stond, hoe kan het ook anders, weer deels in het teken van het vuile leidingwater in Wingene.

Al een aantal maanden klagen sommige Wingense gezinnen over het leidingwater. Op sommige momenten zou het eerder bruin dan doorzichtig zijn, wat soms al voor schade aan toestellen zorgde. Onlangs was er nog een opstoot van het bruine leidingwater, na een breuk van de leiding langs de Ruiseleedsesteenweg. Maar schepen van Openbare Werken Hedwig Kerckhove (CD&V) had goed nieuws meegebracht. “Nog dit voorjaar wordt meer dan 2 kilometer gietijzeren waterleiding op de weg tussen Tielt en Wingene vervangen door PVC-buizen. Begin volgend jaar volgt dan de leiding langs de Ruiseleedsesteenweg, richting Sint-Jan. Eenmaal die twee stukken verholpen, zal het al heel wat schelen.”

Schepen Kerckhove had dan weer geen nieuws mee als het om de centen van de burgers ging. De oppositie stelde zich weer de vraag of het gemeentebestuur of de Watergroep de geleden schade aan apparaten zal vergoeden. “En misschien is het ook geen slecht idee om bepaalde facturen van de Watergroep zelf ook weg te schelden, want wie wil er nu betalen voor bruin drinkwater?”, klonk het bij Burgerbelangen-lid Martine Devisscher. “Die zaken worden individueel bekeken”, klonk het bij schepen Hedwig Kerckhove.

(RDC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier