Nieuwpoort schrapt de kerstboomverbranding

Nieuwpoort gaat dit jaar geen kerstbomen meer verbranden. © Nieuwpoort Digitaal
Redactie KW

De traditionele kerstboomverbranding op het strand van Nieuwpoort wordt geschrapt. Het eindejaarsdrankje, het vuurwerk en het verdelen van de sprotjes blijven wel.

Milieuschepen Kris Vandecasteele gaf toelichting bij de beslissing. “De voorbije jaren werden steeds vaker ‘onzuivere’ bomen aangeboden, waardoor er ook plastic en ander materiaal op de brandstapel belandden. Het vuur werd dan ook nog eens aangewakkerd met brandversnellers. Dat kan allemaal niet de bedoeling zijn.”

Door de kerstboomverbranding wil Nieuwpoort een steentje bijdragen voor een properder milieu. “Sowieso werden er de laatste jaren al minder kerstbomen aangeleverd”, aldus schepen Kris Vandecasteele. “Maar we laten de mensen niet aan hun lot over met hun kerstboom: er zullen containers staan in Nieuwpoort-stad, Nieuwpoort-bad en de deelgemeenten Ramskapelle en Sint-Joris. De gedeponeerde bomen worden nadien verhakseld en milieuvriendelijk verwerkt tot bruikbare grondstoffen.”

Op 2 januari is er de jaarlijkse sprotverdeling met een warm drankje en vuurwerk. Dat vuurwerk is om 18.30 uur op het strand van Nieuwpoort.

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier