Nieuwe Zwin Natuur Park gaat op vrijdag 10 juni open voor het publiek

03/06/16 om 16:06 - Bijgewerkt om 17:34

Het is lang wachten geweest, maar nu is het eindelijk zover : het Zwin gaat weer open ! Wie ter plekke komt, zal zich de ogen flink uitwrijven : de verouderde gebouwen, kooien en vijvers zijn helemaal verdwenen, en in de plaats staat er een indrukwekkend gebouw in harmonie met de natuur. Het is de toegangspoort tot een natuurpark van 18 hectare groot.

Het Zwin Natuur Park is een gezamenlijk initiatief van de Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat ook de aansluitende Zwinvlakte beheert. Samen willen ze van het Zwin Natuur Park, 18 hectare groot, dé nieuwe natuurgerichte topattractie aan de kust maken. "Die zich niet alleen richt tot de natuurfreaks, maar tot het heel brede publiek en niet in het minst tot de kinderen", schetst eerste gedeputeerde Guido Decorte vol enthousiasme. "De bezoeker krijgt hier de gelegenheid om de typische en bijzondere Zwinnatuur op een aantrekkelijke en prikkelende manier te ontdekken en te beleven, interactief of via rechtstreeks contact met de natuur."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!