Netheidsbarometer levert 500 euro op voor centrumscholen Oostrozebeke

13/06/16 om 20:45 - Bijgewerkt om 20:45

Maandag overhandigde Hermien De Foer van de Oostrozebeekse minaraad een cheque ter waarde van 500 euro aan schoolhoofd Ilse Vervaeck van de centrumscholen.

Netheidsbarometer levert 500 euro op voor centrumscholen Oostrozebeke

Deze beloning is het gevolg van een actie van de Mina raad die op aangeven van OVAM meewerkte aan de netheidsbarometer in de gemeente Oostrozebeke. Heel concreet voerden leden van de minaraad (Jan Scherpereel, Guido Vangroenweghe en Claire Mulier) een intensieve telling uit van al het zwerfvuil dat te vinden was binnen een afgebakend traject. Alle zwerfvuil tot sigarettenpeuken toe werden geteld.

Ook de basisschool in de Stationstraat deed een duit in het zakje om het centrum proper te houden. Het zesde leerjaar voerde o.l.v. mensen van de minaraad liefst vier zwerfvuilacties uit. Die hadden blijkbaar effect, want het centrum ligt er nu vrij proper bij. Schoolhoofd Ilse Vervaeck beloofde ook voor volgend schooljaar haar medewerking.

(CLY-foto CLY)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!