Natuurpunt ruimt zwerfvuil langs Heulebeek op

De vele vrijwilligers verzamelden meer dan tien vuilniszakken afval langs de Heulebeek. © AD
Redactie KW

“Ongelooflijk wat we in amper twee uurtjes tijd hebben opgeruimd”, zegt Els Deprez van Natuurpunt. De eerste zwerfvuilactie langs de Heulebeek is spijtig genoeg een ‘succes’ geworden.

Woensdagmiddag verzamelden vrijwilligers van Natuurpunt Heulebeek-Warande (Heule) en Natuurpunt Bergelen (Wevelgem) op hoeve De Heerlijkheid in Heule. Samen met heel wat kinderen van vzw het Oranjehuis werd een zwerfvuilactie gehouden langs de Heulebeek. Imog leverde hesjes, grijpstokken en vuilzakken. “We hebben zowel het Tinekesbos, de omgeving van de oude site De Meestere als de spoorweglijn langs de Warande opgeruimd”, zegt Els Deprez van Natuurpunt Heulebeek-Warande.

Die opruiming leverde minstens tien zakken afval op. “Het is ongelofelijk wat de mensen achterlaten. Naast de vele blikjes, pmd en plastic troffen we ook oude autobanden, -zetels en -batterijen aan, net als een verpakte stapel tijdschriften. De grote stukken die we niet konden dragen, werden door Stan Van Mierlo van de Heerlijkheid opgehaald met een tractor.”

Sensibiliseren

Het was de eerste keer dat Natuurpunt het gebied langs de Heulebeek uitkamde. “En dat was eraan te zien. We wisten dat we veel afval zouden aantreffen, maar niet dat er zulke dingen werden gestort.” Deprez wil nu nog bordjes laten plaatsen met het opschrift ‘Net Opgeruimd’. “In de hoop dat mensen dan twee keer zullen nadenken vooraleer ze hun afval zomaar ergens achterlaten.”

(nvh-Andrea Decock)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier