Natuurpunt Kortrijk zet familie Vandendriessche in de bloemetjes

Klaas Vandendriessche, zijn vrouw Liesbeth en zijn drie zoontjes - waarvan er eentje ontbreekt op de foto - kregen een nagelnieuw bijenhotel van Natuurpunt. © JA
Redactie KW

De vereniging schonk het gezin Vandendriessche dinsdag een bijenhotel als bedanking voor hun engagement. “Klaas, zijn vrouw Liesbeth en hun zoons stralen gewoon natuur uit”, zegt voorzitter Lies Vandemaele.

Al een hele tijd wou Natuurpunt Kortrijk hun leden bedanken. “We hebben eigenlijk heel lang naar duizend leden gestreefd”, vertelt voorzitter Lies Vandemaele. “Het plan was dan ook om ons duizendste lid of gezin in de kijker te zetten. Maar we bleven maar in de negenhonderd hangen.”

En plots ging het snel: Natuurpunt nationaal gaf de lokale afdelingen een duwtje in de rug met haar doelstelling om in Vlaanderen 100.000 leden te werven. “Door onze extra inspanningen zaten we ineens aan 1.200 leden, op dit moment komen we dicht in de buurt van de 1.300. We hebben uit alle leden een gezin geloot en de naam van Klaas Vandendriessche kwam uit de bus.”

Bijenhotel

“We gingen langs bij Klaas, Liesbeth en hun drie zoontjes met een bijenhotel. Het gezin straalt gewoon natuur uit. Ze gaan graag wandelen, fietsen en hebben een mooie tuin. Ze zien het erg zitten om het bijenhotel in het zicht te hangen want aan zo’n hotel is er best veel beweging te zien.”

Natuurpunt zorgt naast activiteiten, educatie en communicatie met hun leden ook voor de aankoop van natuurgebieden. “Er is nog veel potentieel. Je voelt het draagvlak voor natuur vergroten. Waar we een gebied aankopen, komen er altijd leden bij”, zegt de voorzitter.

(Jasmien Aernout)

Een uitgebreid gesprek met Klaas en zijn gezin verschijnt op vrijdag 11 augustus in het Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier