Natuurpunt Kortrijk is vijftien natuurgidsen rijker

Redactie KW

De vijftien kersverse Kortrijkse natuurgidsen mochten afgelopen weekend hun diploma in ontvangst nemen. De cursus is een initiatief van Natuurpunt Kortrijk, de provincie West-Vlaanderen en de stad Kortrijk.

In het mooie Hof te Coucx in Kortrijk kwamen de vijftien pas afgestudeerde natuurgidsen afgelopen vrijdagavond hun diploma afhalen. Tijdens de opleiding kregen de geïnteresseerden de kans om hun kennis over fauna en flora uit te breiden. Daarnaast werden ook een aantal lessen methodiek gegeven. Na een dertigtal activiteiten waaronder excursies, projectwerk en een aantal stagewandelingen mogen de vijftien mannen en vrouwen zichzelf voortaan terecht natuurgids noemen.

“De vorming tot natuurgids is een brede opleiding, gericht op het herkennen, begrijpen en vertalen van de natuur“, verduidelijkt Jan Desmet van Natuurpunt Kortrijk. “De cursus omvat verschillende natuurwandelingen in tal van uiteenlopende biotopen. Heel wat mensen van de voorbije lichtingen zijn ondertussen actief als gids of als medewerker in een Natuurpunt-afdeling. Mede dankzij coördinatoren Trees en Thijs slagen we erin elke keer opnieuw een warme groep te smeden.”

De opleiding natuurgids is een initiatief van Natuurpunt Kortrijk, de provincie West-Vlaanderen en de stad Kortrijk. Via de website van Natuurpunt kan je op de hoogte blijven over de nieuwe cursussen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier