Na wegenwerken slalomt deze straat in Brugge nu omheen een oude beuk

Redactie KW

Wie voortaan door de Dianadreef in Sint-Michiels bij Brugge rijdt – toegegeven, als u er niet ergens in de buurt moet zijn, is die kans redelijk klein – zal onderweg eventjes rond een beuk moeten slalommen.

De Dianadreef was vroeger een rechte weg, maar omdat de waterhuishouding van de sparren, midden het plantsoen van de dreef, en van de andere bomen moest worden aangepakt, werd een nieuw rioleringssysteem onder de baan aangebracht. De beuk die al jaren vlak naast de dreef staat, mocht van de stedelijke groendienst niet geveld worden.

Geen probleem voor de stedelijke wegendienst: die heeft de weg rondom de boom een anderhalve meter verlegd. Straks brengen ze ook nog waarschuwingsbordjes aan, zodat de auto’s bij duisternis niet tegen de boordstenen en de boom zouden rijden.

De bewoners uit de Dianadreef vragen zich intussen af waarom men de weg niet gewoon heeft laten doorlopen zoals vroeger. “Wekenlang werd er gewerkt aan de constructie. Het prijskaartje zal niet mals zijn geweest”, klinkt het daar. In elk geval: deze beuk mag zo wel blijven staan.

(MVN – Foto MVN/Google Streetview)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier