Na 5 jaar opnieuw nestje kerkuilen in Nieuwpoort

De natuurwerkgroep vzw De kerkuil is trots met de kerkuiltjes. U herkent enkele leden van de vzw met Chris Dumon, Luc David, Eric Markey, Ludo Leper en Wim Bovens. © IV
Redactie KW

Na vijf jaar werd in Nieuwpoort opnieuw een broedgeval van kerkuiltjes genoteerd, het betreft een nest met vijf kerkuiltjes.

“Het is dankzij de medewerking van landbouwers en patriculieren zoals hier op de gronden van Eric Markey dat we er in geslaagd zijn om broedgevallen te noteren van torenvalken, steenuiltjes en natuurlijk nu ook deze prachtige kerkuilen“, vertelt natuurgids en medewerker van de natuurwerkgroep De Kerkuil vzw Luc David.

Pikdorsers

De natuurwerkgroep De Kerkuil vzw is een vereniging voor agrarische natuur in de regio IJzer en Polder en bestaat al sinds 1997. Het doel van de vereniging is het ontwikkelen van projecten ter ondersteuning van de agrarische natuur in de streek.

“Dankzij de medewerking van landbouwers en particulieren konden we de kerkuilen noteren”

Dat gaat van het plaatsen van kerkuilenkasten in open schuren tot het opsporen van bruine kiekendieven om ze te vrijwaren tegen de pikdorsers. Torenvalken, gierzwaluwen, akkervogels, oeverzwaluwen en vleermuizen worden opgevolgd door de vereniging. Ze zorgt ook voor educatieve avonden in de hele regio.

(Paul Bruneel)

Aansluiten bij de vereniging kan via mail info@natuurwerkgroepdekerkuil.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier