Monumentale blauwe reiger siert nieuw rustpunt langs wandelroute in Ruddervoorde

15/09/16 om 08:52 - Bijgewerkt om 08:52

Op woensdag 14 september werd het rustpunt langs wandelroute aan de Sasputstraat officieel geopend.

Monumentale blauwe reiger siert nieuw rustpunt langs wandelroute in Ruddervoorde

De blikvanger deze oase van rust is de monumentale blauwe reiger van beeldende kunstenaar Alain Cool uit Ruddervoorde, hoog boven het water.

Alain Cool heeft vele grenzen afgetast, veel gezocht, zijn weg gezocht in het leven. En altijd was er die constante drang naar het dieper inzicht. Alain is opgegroeid in een omgeving waar een beroep, loodgieter, nog echt een ambacht is. Waar materialen, technieken en finesses gerespecteerd worden. Het is een vanzelfsprekendheid dat Alain deze meditatieve, mystieke, fragiele creaties maakt.

Zonder beredenering creëerde hij zijn eigen beeldtaal. Hij stuurt de toevalligheden van verschillende materialen en creëert telkens opnieuw een frivool, poëtisch lichtspel. "Ik ben zeer trots dat mijn kunstwerk gekozen werd voor dit project", weet Alain te vertellen. Met het kunstwerk 'de vogels vliegen uit', een beeld van een blauwe reiger met een boerenkarper in zijn bek, wil ik de link leggen met het verleden, waar de mensen hier poelen aanlegden om vis te kweken en waar veel watervogels leefden. Dit is een tijdlang weggeweest, maar met projecten als dit krijgen we de kans om onze kleinkinderen terug iets aan te bieden, een beleving van gewoonweg in alle rust buiten te spelen, in het gras te liggen en naar de vogels te kijken."

Het rustpunt werd gerealiseerd door de VLM (Vlaamse Landmaatschappij) in samenwerking met de gemeente Oostkamp en is gelegen in de Sasputstraat ter hoogte van huisnummer 6.

(GS)

>> Meer kunstwerken van Alain Cool zijn te bewonderen in de beeldentuin aan de Westkantstraat 16 in Ruddervoorde tijdens Buren bij kunstenaars op zondag 9 oktober en het weekend van 14 tot 16 oktober.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!