Moet stadsbos Roeselare wijken voor peperdure villawijk?

01/08/16 om 09:00 - Bijgewerkt om 20:53

Een stuk grond langs de Babilliestraat van 3,5 hectare zou plaats moeten bieden aan 15 exclusieve villa's.

Moet stadsbos Roeselare wijken voor peperdure villawijk?

Natuurpunt Mandelstreke luidde de voorbije dagen de alarmbel en roept de mensen op bezwaar in te dienen bij de stad. Dat kan nog tot 3 augustus.

Er werd een aanvraag ingediend voor de grond van de manège 'De Kleiputten' en de boerderij daar vlak naast, samen goed voor 3,5 hectare. Een projectontwikkelaar wil daar graag vijftien exclusieve villa's bouwen, telkens met een perceel tot 3.550 vierkante meter. "Dat zijn vier kavels per hectare, terwijl het gemiddelde ligt rond de 25 kavels", reageert Piet Desmet van Natuurpunt.

Bij Natuurpunt spreken ze van 'een woongebied voor de rijken, met het natuurgebied in de achtertuin'. Nochtans werd het hele gebied er de voorbije jaren ontwikkeld als groene long voor Roeselare, met centraal het Bergmolenbos. Het gebied werd wel door de Vlaamse overheid ingekleurd als gebied voor wonen en landbouw. Dit gebied is niet ingekleurd als bosgebied.

(FV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!