Mobiel rietveld uit Zwevegem moet afvalwater festivalgangers zuiveren

Zo ziet het 'mobiel rietveld' er uit. (Foto GV)
Redactie KW

In Zwevegem werd de ECOZ voorgesteld. Dit is een mobiel rietveld die zal gebruikt worden om het afvalwater op festivals te zuiveren.

Jaarlijks worden er honderden evenementen georganiseerd, zowel in Vlaanderen als in Nederland. Deze evenementen produceren in enkele dagen tijd heel wat afvalwater, denk maar aan de mobiele toiletten, afwaswater, douches voor de artiesten…

Ondernemers Wim Herremans van Plant Projects, Wouter Igodt van tuinen Igodt uit Zwevegem en Koen Fauconnier van AgrAqua hebben al meer dan 15 jaar ervaring met het zuiveren van afvalwater. Vanuit die ervaring groeide de idee om ook iets te doen met afvalwater van festivals. Ze gingen samen aan het werk om nu de ECOZ te ontwikkelen, een soort mobiel rietveld in een container. Het project kreeg de steun van Europa, Interreg en de provincies West- en Oost-Vlaanderen.

Het zal voor het eerst gebruikt worden op een festival in Brussel, halfweg juli. Daarna zal het ook te zien zijn op o.a. het Boomtown festival in Gent, in Dranouter en op Hard Core Fest in Ieper. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier