Mirom gaat na succesvol pilootproject in Menen nog meer camera’s bij glasbollen zetten

Redactie KW

Precies een jaar geleden kocht Mirom Menen een camera aan die mooi verpakt naast een glasbol werd geplaatst. En dat miste zijn effect duidelijk niet.


Mirom Menen was het kotsbeu om rond de glasbol allerlei zwerfvuil op te rapen. Een jaar later heeft de camera bij de glasbol zijn nut bewezen en heeft Mirom besloten om nog vijf camera’s aan te kopen. “De camera stond eerst in het Park ter Walle waar we het meeste zwerfvuil vonden”, aldus directeur Joris Vandecasteele van Mirom Menen. “We merkten eigenlijk bijna onmiddellijk een daling van de hoeveelheid zwerfvuil. Zelfs toen we de camera daar weghaalden, bleef de hoeveelheid zwerfvuil bijna verwaarloosbaar. Het effect van de camera blijft dan ook doorwerken als de camera er niet meer staat.”

De camera stond ook een hele tijd in de Hospitaalstraat in Lauwe. “Ook hier stelden we een daling van het zwerfvuil vast, hoewel we daar vroeger pieken constateerden.”

Mirom ziet de beelden die de camera gemaakt heeft niét. “De beelden worden door de politie of door de GAS-ambtenaar bekeken. We hebben er ook geen weet van of er effectief mensen beboet werden als gevolg van die camerabeelden. Als er geen zwerfvuil meer ligt, kunnen er ook geen mensen betrapt worden.”

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier